top_left_1

Studentam.net.ua

Курсові та дипломні роботи
top_right_1
top_left_2
Головна arrow Біологічні науки arrow Анатомія і фізіологія дитини (Лекції) arrow 3.4. Поняття про лабільність та провідність живих тканин
top_right_2
top_left_3
top_right_3
3.4. Поняття про лабільність та провідність живих тканин

3.4. Поняття про лабільність та провідність живих тканин

   Живі тканини володіють лабільністю - здатністю залежно від особливостей обмінних процесів у тканинах відповідати на подразнення певною кількістю хвиль збудження (збуджуватися за одиницю часу певну кількість раз). Наприклад, нервове волокно здатне відтворювати до 1000 імпульсів за секунду, посмугований м’яз - 200-250 імпульсів за секунду.
   Збудження, що виникає в клітині здатне поширюватися на інші ділянки клітини, переходити на інші клітини. Проведення збудження зумовлено тим, що ПД, який виник в одній клітині чи в одній з її ділянок, стає подразником, що спричинює збудження сусідніх ділянок. При чому збуджена ділянка заряджується негативно по відношенню до не збудженої. Здатність живої тканини проводити збудження називається провідністю.
  
В основі складної і різноманітної діяльності різних органів і систем організму (роботи серця, органів дихання, руху їжі по травному тракту та крові по кровоносним судинам, виділення секрету, скорочення м’язів) лежить процес збудження. Діяльність будь-якого органу, будь-якої системи регулюється нервовою системою, функції якої визначаються виникненням у ній процесів збудження.

Всі опубліковані на сайті матеріали належать їх авторам. Матеріали розміщено виключно для ознайомлення. Копіювання та використання інформації суворо заборонено.

 
< Попередня   Наступна >

Замовити реферат, курсову або дипломну роботу

bottom_left
bottom_right
Studentam.net.ua © 2008-2024