top_left_1

Studentam.net.ua

Курсові та дипломні роботи
top_right_1
top_left_2
top_right_2
top_left_3
top_right_3
Оксигенація

Оксигенація

   Заходи щодо збереження працездатності спеціалістів розробляються й проводяться з врахуванням знання фізіологічних механізмів дії на організм умов та особливостей професійної діяльності (Апанасенко Г.Л., 1930; Сапов LA., 1975, 1980; Корольчук М.С., 1983, 1997; Рум'янцев Ю.В., 2000; Зараковський В.М., Медведев В.І., 1979). Дія природних, технічних, соціально-психологічних та медико-біологічних факторів в тій чи іншій мірі супроводжується кисневим голодуванням або сприяє його розвитку. Відомо, що гіпоксія як патологічний стан, характеризується зниженою напругою кисню в клітинах та тканинах організму, носить універсальний характер і вважається загальним механізмом відповідної реакції на дію різнобічних факторів: умов праці та середовища спеціалістів.
   Дихання киснем застосовується періодично, приводить до покращання загального самопочуття, нормалізації сну, апетиту. При цьому відмічається позитивний ефект з боку окисно-відновлювальних процесів, діяльності серцево-судинної системи (покращуються показники спірометрії, проби Штанге, нормалізується кров'яний тиск, зростає насиченість організму киснем).
   Дихання киснем під тиском (гіпербарична оксигенація) дозволяє швидко ліквідувати гіпоксію тканин, прискорює процеси відновлення функціонального стану, суттєво збільшує функціональні можливості організму, підвищує розумову, фізичну й професійну працездатність, а також неспецифічну стійкість організму до екстремальних навантажень (Апанасенко Г.Л., 1980; Лотовин А.П., 1985; Сапов І.A, Солодков АС, 1980; Корольчук М.С., 1983, 1997; Рум'янцев Ю.В., 2000).
   Застосування кисню проводиться за медичним призначенням в разі вираженого стомлення та перевтомлення, отруєння угарним газом та технічними рідинами, при нападах стенокардії в разі недостатньої дії медикаментозних засобів. Оксигенація планується й проводиться медичною службою, за загальну організацію та безпеку проведення відповідають спеціалісти, які забезпечують роботу відповідної техніки та обладнання.

Всі опубліковані на сайті матеріали належать їх авторам. Матеріали розміщено виключно для ознайомлення. Копіювання та використання інформації суворо заборонено.

 
< Попередня   Наступна >

Замовити реферат, курсову або дипломну роботу

bottom_left
bottom_right
Studentam.net.ua © 2008-2024