top_left_1

Studentam.net.ua

Курсові та дипломні роботи
top_right_1
top_left_2
top_right_2
top_left_3
top_right_3
Тема: «СОНЕЧКО В БЕРЕЗОВІМ ГАЮ» (2 клас)

Розробка уроку з образотворчого мистецтва. 2 клас.

 Лайсанова.О.М.

“СОНЕЧКО В БЕРЕЗОВІМ ГАЮ”
(індивідуальна робота)
 

   Мета: Вчити учнів добирати кольори відповідно до емоційного змісту образу. Розвивати вміння користуватися ножицями, дотримуючись правил техніки безпеки, дбати про акуратність при роботі в техніці аплікації. Розвивати творчу фантазію, виховувати любов до праці, старанність, естетичний смак.
   Обладнання для вчителя: роботи учнів, музика (77. Чайковський “Пори року. Весна”), таблиця-опора, шаблони на магнітах або демонстраційний матеріал, ножиці, кольоровий папір.
   Обладнання для учнів: клей, ножиці, білий картон, кольоровий папір, шаблони, тирса, туш або чорний фломастер, зелена гуаш.

Хід уроку 

   Організація класу.
   Незабаром закінчиться останній зимовий місяць лютий і з першими лагідними сонячними промінчиками прийде до нас весна.

Ось весна вже зовсім близько!
З гір біжить, шумить потік.
Нам в гаю дає берізка
Життєдайний свіжий сік.
А сама берізка біла
Березневі бачить сни... 

   А разом з березнем до нас приходить свято всіх жінок — 8 Березня. На свято не годиться бути без подарунків.
   Ми з вами сьогодні теж підготуємо подарунок — листівку, яку ви зможете подарувати дорогій людині — матері чи бабусі. Для роботи нам будуть потрібні такі предмети.

Всяк школяр його шанує,
Бо він пише і малює.
Хто ж цей славний молодець?
Це, звичайно,... олівець.

Дві ніжки гостренькі.
Два очка кругленькі.
Апосередині — носик маленький.
(Ножиці).

   А ще нам буде потрібен кольоровий папір, клей, трошки звичайної тирси і, звичайно, фарби.
   Для основи візьмемо аркуш білого паперу. Складемо його навпіл у вигляді книжечки. Тепер давайте виберемо кольоровий папір для аплікації. Щоб вибрати папір, треба знати, що ми будемо виготовляти.
   Березень — перший місяць весни — майже у всіх людей асоціюється з берізкою, з теплим сонечком і блакитним небом, а ще — з першою несміливою травичкою. Отже, для роботи нам знадобиться кольоровий папір блакитного (небо), оранжевого (сонце), зеленого (трава) і білого кольору (стовбури берізок).
  
Спочатку виріжемо прямокутник з блактитного паперу. Він має бути трошки меншим за розміром, ніж білий аркуш основи. Тепер приклеїмо синій аркуш до нашої листівки. Далі нам потрібно вирізати сонечко. Давайте покличемо його:
   Сонечко любесеньке, Вигляни, яснесеньке! Із-за гір-гори Виглянь, Сонечко, Виглянь, любесеньке! Ось воно! (Вчитель показує). Оскільки свято у жінок — 8 березня, то давайте зробимо сонечко у вигляді цифри 8.
   Візьмемо прямокутник оранжевого кольору. Складемо його вдвоє, за допомогою олівця намалюємо два з'єднаних півкола: одне — більше, друге — менше. Не розгинаючи аркуша, виріжемо по контуру. Розгорнувши папір отримаємо цифру 8. (Вчитель ходить між рядами і допомагає правильно виконувати роботу).
  
Оранжеву цифру 8 приклеюємо посередині голубого аркуша, трошки змістивши вниз.
   Що будемо робити далі? (Берізку і травичку). Вчитель ознайомлює дітей з послідовністю виконання роботи, після цього учні працюють самостійно.
   Інструктаж вчителя.Берізки — це смужки білого паперу, які повинні мати таку ж довжину, що й блакитний аркуш, або бути трошки меншими.
   З зеленого паперу виріжемо травичку. Ширина її буде такою ж, як і ширина блакитного паперу; нижня частина повинна збігатися з краєм блакитного аркуша, а верх може мати довільну форму, його ще можна трошки понадрізати, щоб травичка була, мов справжня. Приклеїмо її.
   Далі клеєм поставимо кілька цяточок і насиплемо на неї дерев'яної тирси, візьмемо допоміжний аркуш і добре притиснемо. Робота майже завершена. Залишилося попрацювати фарбами. Зеленню замалювати перші листочки, а чорною зробити цяточки на березі і гілочки. Ось так. (Вчитель демонструє роботи дітей).
  
Розповідь доцільно супроводжувати показом деталей, для цього необхідно зробити шаблони й ілюструвати свою розповідь.

   Самостійна робота учнів.
   Молодці, всі ви сьогодні дуже гарно постарались! Давайте з вами домовимось, що вдома ви напишете на листівці привітання і подаруєте її мамі.

   Аналіз і оцінювання робіт.

Дидактичний матеріал

om5

om6

Всі опубліковані на сайті матеріали належать їх авторам. Матеріали розміщено виключно для ознайомлення. Копіювання та використання інформації суворо заборонено.

 
< Попередня

Замовити реферат, курсову або дипломну роботу

bottom_left
bottom_right
Studentam.net.ua © 2008-2024