top_left_1

Studentam.net.ua

Курсові та дипломні роботи
top_right_1
top_left_2
Головна arrow Економічні науки arrow Безпека банківської діяльності arrow Розділ 1. Основи безпеки банківської діяльності
top_right_2
top_left_3
top_right_3
Розділ 1. Основи безпеки банківської діяльності

Розділ 1. Основи безпеки банківської діяльності

   Протягом значного періоду банки Радянського Союзу у своїй діяльності не відчували ризику, оскільки були державною власністю. Це означало, що відповідальність за зобов’язаннями позичальників перед кредитними інституціями врешті-решт несла держава в особі відповідних міністерств і відомств. Безмежні платоспроможність і ліквідність держави в умовах неконвертованості національної валюти і закритої економіки захищали банки від ризику, робили зайвою роботу кредитних інституцій для підтримання їх ліквідності. Банки були установами, які розподіляли короткострокові і довгострокові кредити між господарськими установами державної власності.
   З появою банків і підприємств різних форм власності перші втратили можливість прикриватися державою і стали досить уразливими від посягань на їхню власність.
   Підприємницька діяльність, у тому числі і комерційних банків, дедалі частіше стала підпадати під вплив кримінальних структур. Організована злочинність активно і наполегливо проникає до найбільш прибуткових сфер. Проникнення до комерційних банків є особливо бажаною метою злочинних угруповань. Адже підпорядкування їх може дати злочинцям великі можливості для здійснення значних махінацій, відмивання “брудних грошей”, переведення їх за кордон та інших дій, які приносили б злочинним елементам величезні доходи.
   
Водночас умови конкурентної боротьби роблять нерівномірним розвиток підприємницької діяльності, у тому числі й у банківській сфері. Це, у свою чергу, створює необхідність постійного пошуку шляхів удосконалення виробництва і технологій та зберігання їх у таємниці. Разом з тим пошук ринків, боротьба за клієнтів і нейтралізація конкурентів вимагають усебічної інформації. За таких умов ефективна діяльність банку може бути реалізована вжиттям як пасивних заходів безпеки, пов’язаних із різними видами захисту, так і активних дій сил безпеки, насамперед спрямованих на створення сприятливого інформаційного простору для роботи банку. Поєднання таких заходів у практичній діяльності банку можна розуміти як його безпеку.

1.1. Сутність безпеки банку, її мета і завдання
1.2. Види безпеки і форми її організації
1.3. Сили і засоби безпеки банківської діяльності
1.4. Діяльність персоналу банку щодо виконання заходів безпеки

Всі опубліковані на сайті матеріали належать їх авторам. Матеріали розміщено виключно для ознайомлення. Копіювання та використання інформації суворо заборонено.

 
< Попередня   Наступна >

Замовити реферат, курсову або дипломну роботу

bottom_left
bottom_right
Studentam.net.ua © 2008-2024