top_left_1

Studentam.net.ua

Курсові та дипломні роботи
top_right_1
top_left_2
top_right_2
top_left_3
top_right_3
Спеціальний відпочинок

Спеціальний відпочинок

   Специфіка праці деяких спеціалістів така, що виникає необхідність в наданні окремим спеціалістам або цілим колективам спеціального відпочинку. Наприклад, при безперервному плаванні через 2,5-3 міс. походу у моряків розвивається виражене стомлення (у декого перевтомлення), яке проявляється в погіршенні функціонального стану, збільшенні помилкових дій, уповільненні швидкості робочих операцій, для чого екіпажу надається спеціальний відпочинок під час робочого циклу.
   Головна мета спеціального відпочинку - відновлення здоров'я та працездатності спеціалістів. При цілеспрямованій організації його проведення відпочинок забезпечує відновлення працездатності спеціалістів до 95% її рівня (Сапов І.A. з співавт., 1980).
   Спеціальний внутрішньопоходовий відпочинок може здійснюватись шляхом повної заміни екіпажу й розміщенням його в санаторії (базі відпочинку); частковою або повною заміною екіпажу й переміщенням його на плавбазу (госпітальне судно) та при планових відвідуваннях іноземних портів. Ефективність відпочинку залежить від конкретних умов його проведення й забезпечується комплексом відповідних заходів (режим праці й відпочинку, повноцінне харчування, культурні, спортивні заходи, фізична підготовка, екскурсії, сонячні ванни, купання, повітряно-теплові процедури, призначення адаптогенів, вітамінізація, дихання киснем під нормальним чи підвищеним тиском, електропроцедури).
   Контроль за організацією проведення відновлювальних заходів й за якістю їх виконання лягає на керівників, структури медичної служби.

Всі опубліковані на сайті матеріали належать їх авторам. Матеріали розміщено виключно для ознайомлення. Копіювання та використання інформації суворо заборонено.

 
< Попередня   Наступна >

Замовити реферат, курсову або дипломну роботу

bottom_left
bottom_right
Studentam.net.ua © 2008-2024