top_left_1

Studentam.net.ua

Курсові та дипломні роботи
top_right_1
top_left_2
top_right_2
top_left_3
top_right_3
Фізична підготовка спеціалістів

Фізична підготовка спеціалістів

   Головна мета фізичної підготовки (ФП) полягає в підвищенні та підтримці фізичних можливостей спеціалістів на рівні, необхідному для збереження їх здоров'я, професійної працездатності та продовження професійного довголіття. Головна мета ФП досягається шляхом розв'язання конкретних завдань у відповідності з настановами та рекомендаціями з фізичної підготовки. Так, в період робочих циклів поміж виконавцями шляхом ФП досягається підвищення фізіологічних резервів організму й покращання фізичного розвитку; перед виконанням — підвищення загальної витривалості й стійкості до несприятливих факторів діяльності; під час виконання в залежності від професійних обов'язків - зменшення нервово-психічної напруги, підтримка професійно важливих фізичних якостей, компенсація гіпо- або гіперкінезії.
   При проведенні ФП необхідно перевірити знання усіма категоріями спеціалістів комплексів фізичних вправ й методи самоконтролю за фізичним навантаженням.
   Для оцінки відповідності фізичного навантаження функціональним можливостям організму на кожному занятті повинен здійснюватися медичний контроль та самоконтроль, для чого пропонується перед початком та в кінці занять визначати ЧСС й заміряти КТ. Крім того, заміряється ЧСС і під час головної частини занять, безпосередньо зразу після закінчення навантаження та в паузах відпочинку. В процесі головної частини занять робоча частота серцевих скорочень повинна складати 120-130 уд/хв, а допустима -140-150 уд/хв. (Апанасенко Г.Л., 1980). В ході виконання вправ необхідно слідкувати за правильним диханням. Дихання повинно бути вільним, глибоким, неможливо допускати його затримку й натугу, несприятливим є й часте поверхневе дихання. В разі появи під час ФП утруднення дихання, болю в зоні серця, нудоти, холодного поту тренування потрібно негайно припинити й звернутися до лікаря.
   Необхідно враховувати, що перед фізичним навантаженням й після нього не пропонується міцний чай, кава, категорично забороняється вживати спиртні напої та палити.
   Взагалі фізична підготовка організується й проводиться у відповідності до вимог Настанови з фізичної підготовки (НФП), а також з врахуванням специфіки професійної діяльності спеціалістів й відповідних методичних рекомендацій.
   Всього 10 років тому американські вчені науково довели, що рівень фізичної підготовки зумовлює рівень надійності професійної діяльності в екстремальних умовах.

Всі опубліковані на сайті матеріали належать їх авторам. Матеріали розміщено виключно для ознайомлення. Копіювання та використання інформації суворо заборонено.

 
< Попередня   Наступна >

Замовити реферат, курсову або дипломну роботу

bottom_left
bottom_right
Studentam.net.ua © 2008-2024