top_left_1

Studentam.net.ua

Курсові та дипломні роботи
top_right_1
top_left_2
Головна arrow Психологія arrow Психофізіологія діяльності (М.С.Корольчук) arrow Біологічні фактори умов життєдіяльності
top_right_2
top_left_3
top_right_3
Біологічні фактори умов життєдіяльності

Біологічні фактори умов життєдіяльності

   В погіршенні хімічного складу повітря велике значення мають вуглеводні і органічні речовини ендогенної природи. Американський вчений R. Vands показує, що в повітряному середовищі термооб'єктів міститься до 300 хімічних речовин екзогенного походження, а також утворюваних в процесі життєдіяльності людини. За добу людина виділяє більш ніж 250 мг органічних речовин, стільки ж аміаку і його сполук, більше 2 мг альдегідів, 1 мл окису вуглецю. Багато речовин, особливо окис вуглецю і аміносполуки, мають виражену токсичну дію на організм людини. При фізичній праці, психічних напругах і в шкідливих умовах виділення цих речовин може зростати в декілька разів. Серед біологічних факторів, які характеризують діяльність, першочергове значення має наявність мікроорганізмів і грибків на шкірі людини, поверхнях об'єкта, в повітрі, воді, харчах. До факторів цієї групи відносяться також продукти життєдіяльності мікробів і грибків - білки, ферменти, амінокислоти, які знижують біологічну резистентність організму і викликають різні алергічні захворювання.
   В приміщеннях, крім мікроорганізмів і продуктів їх життєдіяльності, можуть знаходитись біологічні речовини природного походження - частки плісені, волокна (синтетика), які у людей з підвищеною чутливістю також можуть викликати алергічні реакції. До біологічних факторів, крім того, відносяться комахи й гризуни.
   Слід відмітити, що біологічні фактори мають самостійне значення й безпосередньо впливають на ефективність професійної діяльності та безпеку.

Всі опубліковані на сайті матеріали належать їх авторам. Матеріали розміщено виключно для ознайомлення. Копіювання та використання інформації суворо заборонено.

 
< Попередня   Наступна >

Замовити реферат, курсову або дипломну роботу

bottom_left
bottom_right
Studentam.net.ua © 2008-2024