top_left_1

Studentam.net.ua

Курсові та дипломні роботи
top_right_1
top_left_2
Головна arrow Економічні науки arrow Інвестування arrow 3.2.5. Віднесення грошових потоків до інвестиційного проекту
top_right_2
top_left_3
top_right_3
3.2.5. Віднесення грошових потоків до інвестиційного проекту

3.2.5. Віднесення грошових потоків до інвестиційного проекту

   Все ще багато нових інвестиційних проектів переобтяжені сторонніми витратами, які значно ускладнюють бачення того, варто чи ні реалізовувати інвестиційний проект. Наприклад, при здійсненні аналізу не варто враховувати в інвестиціях частку накладних витрат. Така практика призводить до відхилення потенційно прибуткових інвестиційних проектів, оскільки компанія сама по собі має дуже велику корпоративну структуру або ж здійснює занадто багато напрямів діяльності. Якщо центральні органи управління на підприємстві налічують 50 осіб і немає потреби збільшувати управлінський персонал для реалізації нового інвестиційного проекту по виробництву нового продукту, тоді немає потреби у додаткових витратах на центральні органи управління.
   Альтернативна вартість. Аналіз інвестиційних проектів в цілому полягає у порівнянні одного інвестиційного проекту з іншим. Помилковим є припущення, що при розгляді нового проекту необхідно порівнювати за категоріями “перед” і “після”, а не за категорією “або — або”. Наприклад, при вирішенні питання щодо будівництва нового цеху на ділянці землі альтернативним буде питання продажу ділянки, яка за попереднім планом відводиться під забудову. Ринкова вартість ділянки уособлює альтернативну вартість інвестування. Для визначення альтернативної вартості активів варто, де це можливо, використовувати ринкову вартість.

Всі опубліковані на сайті матеріали належать їх авторам. Матеріали розміщено виключно для ознайомлення. Копіювання та використання інформації суворо заборонено.

 
< Попередня   Наступна >

Замовити реферат, курсову або дипломну роботу

bottom_left
bottom_right
Studentam.net.ua © 2008-2024