top_left_1

Studentam.net.ua

Курсові та дипломні роботи
top_right_1
top_left_2
Головна arrow Економічні науки arrow Менеджмент зовнішньоекономічної діяльності arrow Глава 2. Організаційна система управління зовнішньоекономічною діяльністю
top_right_2
top_left_3
top_right_3
Глава 2. Організаційна система управління зовнішньоекономічною діяльністю

Глава 2. Організаційна система управління зовнішньоекономічною діяльністю

Основні види зовнішньоекономічної діяльності.
Міжнародна торгівля.
Міжнародний лізинг.
Використання активів із-за кордону.
Контрактні форми зовнішньоекономічної діяльності.
Міжнародні інвестиції.
Регулювання зовнішньоекономічної діяльності.
Чинники управління зовнішньоекономічною діяльністю.
Організаційна структура управління зовнішньоекономічною діяльністю.
Здійснення зовнішньоекономічної діяльності через посередників.
Контрактні форми зовнішньоекономічної діяльності.
Ліцензування і франчайзинг.

   Організаційні питання зовнішньоекономічної діяльності підприємства виглядають ясними і простими для неспеціалістів. Проте досвідчені працівники добре знають, як багато вигідних зовнішньоекономічних проектів залишилися нереалізованими через так звані дрібниці. В числі таких "дрібниць" помилки у виборі виду міжнародного бізнесу, недооцінка різноманітних форм державного регулювання ЗЕД, нечіткий розподіл функціональних обов'язків між працівниками зовнішньоторговельної фірми, зручне для себе трактування процедур здійснення зовнішньоекономічних угод та ін. Справа в тому, що в кінцевому результаті зовнішньоекономічну діяльність здійснюють посадові особи підприємств різних країн, культура управління в яких має значні відмінності, незважаючи на зовнішню подібність. У євіті давно склалися певні традиції у вирішенні організаційних питань. З цими традиціями необхідно рахуватися і молодим незалежним державам, до яких існує відома недовіра з боку міжнародного бізнесу.
   Виходячи на міжнародні ринки, кожному підприємству необхідно насамперед вибрати найбільш придатний вид зовнішньоекономічної діяльності.

Всі опубліковані на сайті матеріали належать їх авторам. Матеріали розміщено виключно для ознайомлення. Копіювання та використання інформації суворо заборонено.

 
< Попередня   Наступна >

Замовити реферат, курсову або дипломну роботу

bottom_left
bottom_right
Studentam.net.ua © 2008-2024