top_left_1

Studentam.net.ua

Курсові та дипломні роботи
top_right_1
top_left_2
Головна arrow Економічні науки arrow Маркетинг у банку arrow 2.5. Тенденції і закономірності сучасної банківської конкуренції
top_right_2
top_left_3
top_right_3
2.5. Тенденції і закономірності сучасної банківської конкуренції

2.5. Тенденції і закономірності сучасної банківської конкуренції

   Для сучасного ринку банківських послуг можна вважати характерними такі основні тенденції і закономірності, які справляють суттєвий вплив на зміст, форми і методи конкурентної боротьби:
   1. Універсалізація банківської діяльності.
   2. Лібералізація державного регулювання банківського бізнесу.
   3. Розширення територіальної сфери діяльності банків.
   4. В якості конкурентів комерційних банків все частіше виступають не тільки інші банки, але й парабанки і нефінансові організації.
   5. Внутрігалузева     конкуренція     носить     переважно     видовий характер.
   6. Банківські послуги в певній мірі можуть замінювати одна одну, але не мають конкурентноздатних зовнішніх небанківських замінників.
   7. Зростання ролі нецінової конкуренції.
   8. Банківські ринки є ринками диференційованої олігополії, що дає широкі можливості для координації і погодження ринкової політики.
   9. Глобалізація банківської конкуренції.
    Аналіз наведених тенденцій та закономірностей сучасної банківської конкуренції дає підстави зробити висновок, що кожна з них окремо і всі вони в сукупності характеризуються єдиним напрямком дії, а саме – приводять до загострення конкурентної боротьби та її ускладнення. Це в свою чергу є об’єктивним фактором посилення ролі маркетингових інструментів у банківській діяльності.

Всі опубліковані на сайті матеріали належать їх авторам. Матеріали розміщено виключно для ознайомлення. Копіювання та використання інформації суворо заборонено.

 
< Попередня   Наступна >

Замовити реферат, курсову або дипломну роботу

bottom_left
bottom_right
Studentam.net.ua © 2008-2024